Poëzie in de Poëzieweek! (klinkt logisch)

Morgen (25 januari 2024) begint de Poëzieweek. Ik mag dan met een vaste ploeg dichters weer opdraven voor de Nassau Dichtdag, waar wij, net als elk jaar, mogen proberen gedichten te ontwringen aan pubergeesten die die dag niet per se afgesteld staan op poëzie. Toch lukt ons dat elke keer weer en ik heb er alle vertrouwen in dat dat dit maal ook zal lukken. Maar daarover later meer.

Overmorgen sta ik met enkele dichtbroeders en -zusters in De Kapel (voor de ‘Stadjers’: het oude RKZ) in Groningen. Dit evenement wordt georganiseerd door mijn dichtbroeder Kasper (met wie ik ook op zaterdag zal optreden, in zijn woonplaats Eenrum).

Op vrijdag 26 januari zullen in het Groninger circuit bekende namen staan: onder andere Bill Mensema, met nieuwe verhalen (waarin ongetwijfeld de popmuziek weer een rol zal spelen), Kasper Peters zelf (neem ik aan) en Richard Nobbe, die wordt aangekondigd als ‘misschien de nieuwe stadsdichter’. En waarom niet? Het is hem in ieder geval gegund.

De Piloten kende ik eerlijk gezegd nog niet, maar toen ik hun website bezocht, kwam ik in ieder geval één bekende naam tegen: Jeroen de Jong, die voorheen bij Cochon Bleu heeft gespeeld. Zij zullen overmorgen de muzikale entr’acte verzorgen.

De toegang is gratis (‘Entree vergees’, aldus het aankondigingsaffiche), dus de prijs kan alvast geen beletsel zijn om naar dit aantrekkelijke en afwisselende programma te komen!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *