L = Links, R = Rechts. Glashelder toch?

Welk lenzendoosje vindt u het handigst?

Noem het gezeur van een zestiger die zijn zekerheden een voor een ziet afbrokkelen, noem het gewoon pietluttigheid van iemand die overal een punt van maakt, maar vandaag (27 januari 2024) wil ik mijn hart graag even luchten over het volgende:

Sinds enkele jaren heb ik maandlenzen. Die bewaar ik in een lenzenbakje (zie foto, bovenste bakje). In een woelige en ingewikkelde wereld was dit plastic doosje jarenlang een baken, het bracht overzicht in een soms onoverzichtelijk bestaan: L = Links, R = Rechts, kijk, daar konden we op bouwen. Niks meer aan doen, zou je zeggen.

Dus waarom zou je in godsnaam aan zo’n glasheldere communicatie gaan rommelen? Toch is dat wat men onlangs gedaan heeft bij lenzenvloeistofproducent Eyexpert: ineens staat op het linker compartiment waar bij een breuk de teller staat de letter S en op de plaats van de noemer een L; op het rechter compartiment staat op die plaatsen respectievelijk een D en een R (zie foto, onderste bakje).

Waarom, o waarom? Ik begrijp deze wereld niet meer. Vroeger waren sommige dingen écht beter. Een lenzenbakje bij een flesje lenzenvloeistof van Eyexpert bijvoorbeeld.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *