Stap op de Rode Loper! Een thuiswedstrijd

Eergisteren (15 april 2024) trok ik eens niet het land in om vmbo-studenten tot het schrijven van gedichten te verleiden; nee, ik speelde een thuiswedstrijd. Eerder schreef ik dat ik het ‘heel leuk om als rondreizend artiest het land in te trekken en dan op een inspirerende locatie (…) leerlingen enthousiast te maken voor alles wat je met taal kunt doen’ en dat klopt nog steeds, maar het is voor de verandering wel eens fijn om niet voor dag en dauw op te hoeven staan.

De locatie waar ik dit keer optrad was het Smartlab in het Forum (ik had één keer eerder in het Forum opgetreden, bij de opening eind november 2019, maar dat was destijds als ‘Vloeibare Woordenwinkelier‘).

Hieronder staan de mooiste gedichten die er vandaag tijdens mijn workshops uit zijn gekomen. (Wat trouwens jammer is, is dat een meisje uit de eerste groep wel met naam en toenaam op mijn weblog wilde figureren met haar – fraaie – gedicht. Het irritante is alleen dat ik haar creatie met geen mogelijkheid meer kan terugvinden. Ik hoop dat ze alsnog via deze weg reageert…)

Gedichten die eruit sprongen bij de Stap op de Rode Loper!-editie in Groningen op 15 april 2024
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *