De Vloeibare Woordenwinkel in het Forum Groningen!

André Degen, Emiel Matulewicz en Richard Nobbe achter de tafel van De Vloeibare Woordenwinkel. Onze veejay staat er niet op, maar die wordt vertegenwoordigd door zijn creaties, achter ons op het scherm.

Na een winterslaap van maar liefst drie jaar mocht de Vloeibare Woordenwinkel, het dichterscollectief uit Groningen waar ik ook deel van uitmaak, weer eens aantreden/optreden: vrijdag 29 en zaterdag 30 november 2019 mochten wij onze show doen ter gelegenheid van de opening voor het publiek van het Forum Groningen.

Een prachtig podium natuurlijk, want de verwachting was dat er veel bezoekers af zouden komen op de feestelijke opening van deze multifunctionele cultuurtempel in de stad Groningen. En die verwachting is meer dan uitgekomen.

Wij stonden op de achtste verdieping, op een strategische plaats vlakbij de ‘uitloop’ van de roltrap: de mensen die van de roltrap afstapten liepen als het ware zo tegen de tafels aan waarachter wij onze kunsten stonden te vertonen.

En onze kunsten, dames en heren, bestonden eruit de klanten die zich bij ons vervoegden te laten proeven/ruiken (bij sommige brouwsels was dat te prefereren) van onze zelfgemixte cocktails (zoals die te zien zijn op de foto hierboven) en bij ieder drankje te vragen naar het woord dat hem of haar te binnen schoot.

Elke klant kreeg vijf verschillende drankjes te proeven en als hij (onder enige sturing van onze inschenkers) vijf woorden bij elkaar had geassocieerd, dan was het aan mij, ‘De Woordbrouwer’, zoals ik mezelf steeds voorstelde, uit die vijf woorden een ‘vloeibare zin’ te destilleren. Hieronder een greep uit de zinnen die ik bij elkaar brouwde:

  1. Avignon roeit Willem naar de kleine hemel.
  2. Doornroosje stript in de kroeg voor een moeilijke kikker.
  3. Ik, de tropische, verander in vloeibaar Vlieland!
  4. Een bloesem-aardmannetje zwemt een hunebed droog.
  5. Roodbietje blaast een fruitige zwerfkei door oma’s huis.

Zo, dat zijn toch zinnen waar de surrealisten hun vingers bij hadden afgelikt!

We hadden heel veel aanloop, de reacties van Ons Geliefd Publiek waren zeer enthousiast en ook na drie jaar bleken wij Vloeibare Woordenwinkeliers nog goed op elkaar ingespeeld te zijn en de kunst te verstaan onze bezoekers te vermaken. Wat wil een mens nog meer? Nou ja, nog één ding: dat het niet weer drie jaar duurt, voordat wij onze volgende gig hebben…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *