Something is rotten…

Nikita-Klaestrup7 Nikki Klæstrup: een politica bij wie het om de inhoud gaat (klik op de foto voor vergroting).

Door omstandigheden zie ik pas vandaag (22 juni 2015) een artikel over het schattige poppenhuislandje Denemarken.
Wat?! Is er iets mis in Denemarken? Something is rotten in the state of Denmark? Zeg dat het niet waar is!

Nou, dat verrotte blijkt wel een beetje mee te vallen. Goed, de Dansk Folkeparti – zeg maar, de Deense PVV – heeft goed geboerd bij de afgelopen verkiezingen: DF sleepte 37 van de in totaal 197 (wat een raar aantal) zetels binnen. En dat valt ook nog wel mee, als je zo’n partij ziet als potentieel gevaar voor de maatschappij.

De teneur van het artikel is dat er een conservatief sausje lag over de verkiezingen van 18 juni; veel oudere kiezers stemden behoudend. Tsja, dat mag toch niet al teveel verrassing wekken. Ze gaven hun stem aan de twee partijen (behalve de Deense Volkspartij de sociaal-democraten) die hun de meeste beloftes deden omtrent het behouden van de verzorgingsstaat en voorzieningen voor ouderen. Nou, geef die oudjes eens ongelijk.

Dus zoveel is er nou ook weer niet mis met Denemarken. Beetje tendentieuze kop, Volkskrantje!
En als er écht iets mis zou zijn met Denemarken, dan hebben we altijd golden girl Nikita Klæstrup nog: twintig lentes jong, Deense politica en volop gaand voor de inhoud, niet van de achterkamertjes en volledig transparant.

En, laten we wel wezen, zo zien we de politiek met zijn allen toch graag? Dus: Nikita Klæstrup for Danish president! Dan kunnen we zeggen: Something is hottens in the state of Denmark!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *