Orgasme, goed voor u!

vrouw-schreeuwt-nog-harder Op deze foto zie ik veel positieve effecten.

Ik zat vandaag (18 december 2016), op de drempel van de nieuwe werkweek, te denken: wat kan ik jullie nou meegeven om het weekend passend uit te luiden? Nou, dit! Het hebben van een orgasme heeft ‘veel positieve effecten’ (trap open die open deur!). Ja, jongens en meisjes, dat klapt er even in, zo op de zondagavond!

Trouwe lezertjes van mijn weblog weten dan alweer hoe laat het is: we hebben hier opnieuw een onderzoek bij de kop Waar We Al Lang Op Zaten Te Wachten En Dat De Mensheid Vooruit Helpt.

‘Een orgasme heeft vooral te maken met eenheid. Het creëert een band met de partner’, zegt seksuoloog Goedele Liekens tegen NU.nl en dan is het WAAR. Goedele, meid, hoe kóm je erop. Goedele opent echt horizonten die voor anderen gesloten blijven.

‘Ook belangrijk om tot een orgasme te komen is ontspannen zijn’, vult seksuoloog Eveline Stallaart aan. Poeh, poeh; ook een inzicht waar we zonder specialisten nooit op gekomen zouden zijn.

Prettige bijvangst bij het bereiken van ‘het eerste station naar de eeuwigheid’ (Reve dixit) is trouwens dat het niet minder dan een panacee (een middel tegen alle kwalen) is:

‘Mannen hebben minder kans op prostaatkanker bij veel orgasmes. Daarbij komen bij mannen en vrouwen de hormonen dopamine en oxytocine vrij, die een beschermend effect tegen kanker en hartziekten hebben. Daarbij helpt het hebben van een orgasme tegen stress. Ook werkt het als pijnstiller bij migraine en hoofdpijn.’

O ja: aanstaande woensdag (21 december) is het Wereldorgasmedag. Het is maar dat jullie het weten. Wat daar de bedoeling van is? Nou, dit:

‘Al die miljoenen of miljarden orgasmes moeten zorgen voor een enorme hoeveelheid positieve energie’, staat er te lezen op Rubriek.nl (wie kijkt er niet dagelijks op?).

Of, zoals het heet op de ‘officiële’ website globalorgasm.org (of ‘.cum’:-)

‘We ask you to dedicate your orgasms on this day, and everyday, to World Peace.’

Dus, mensen, aan het werk op de kortste dag (en, gnuif, gnuif, de langste nacht) van het jaar. Zucht, kreun en gil. Alles voor de positieve energie en de wereldvrede!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *