Niveau, hét toverwoord voor Klaas Dijkhoff

Het artikel in De Volkskrant van vandaag (24 december 2020) over het niveau dat fractievoorzitter van de VVD Klaas Dijkhoff overal miste.

Het was me nooit zo opgevallen in de ruim tien jaar dat hij rondliep op het Binnenhof, maar de rode draad in de politieke carrière van VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff is altijd geweest: niveau.

Ik las dat vandaag (24 december 2020) in het Volkskrantartikel ‘Dijkhoff is wel klaar met de ‘poppenkast’ (zie bovenaan deze bijdrage).

Die preoccupatie begon al snel nadat voormalig wonderboy Klaas Dijkhoff zijn politieke loopbaan op zijn 28e startte in de gemeenteraad van Breda. ‘Bij alle volgende stappen’, zo lezen we in het artikel, ‘was hij verbaasd over het niveau dat hij aantrof’.

Ook in de periode dat hij actief was als staatssecretaris van asielzaken werd hij beziggehouden door de kwestie ‘niveau’ – of liever gezegd, het gebrek daaraan. In die functie schoof hij aan voor topoverleg in Brussel. En wat verbaasde hem daar? Het niveau van de beraadslagingen.

En dan denk je dat je in het hartje van de landelijke politiek wel niveau zult aantreffen, maar nee hoor, daar wachtte hem eveneens alleen maar teleurstelling op dat gebied: ‘Toen ik naar Den Haag ging, dacht ik: o, nou kom ik op een niveau wat betreft analyse en strategie. Dat viel tegen.’

Maar aan de verbazing van Klaas Dijkhoff kwam nog geen einde: hij mocht, net als in zijn tijd als staatssecretaris van asielzaken, naar Brussel, ditmaal voor overleg met de Europese leiders: ‘Daar bleef hij zich verbazen over het niveau.’

Dijkhoff wil nu een strategisch adviesbureau beginnen. Zijn reclameslogan móet haast wel gaan luiden: ‘Strategisch advies op niveau’..

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *