Groetjes uit Mexico

FEMEN nu in Mexico. Gelukkig voor de dames zijn de temperaturen

daar iets prettiger voor een oben ohne-protest.

 

Vandaag (19 januari 2014), een gure, grauwe anonieme januaridag, zijn we even toe aan iets luchtigs, iets zonnigs, iets warms.

 

Nou, dan ben je bij FEMEN altijd aan het goede adres. Want de dames van de Oekrainse activistenorganisatie grijpen gretig elke gelegenheid aan om uit de bovenkleren te gaan. Dit keer is het de slappe aanpak van de drugskartels in de deelstaat Michoc�n door de Mexicaanse overheid.

 

Op zich hebben de bloteborstendemonstrantes beslist een punt. In de afgelopen acht jaar zijn er ruim 70.000 mensen overleden door drugsgerelateerd geweld in dat deel van Mexico. De bevolking heeft het gevoel dat de regering haar in de kou laat staan, dus heeft ze het heft in eigen hand genomen en burgerwachten opgericht.

 

Dat deze iets anders inhouden dan onze eigen 'Attentie! Buurtpreventie!'-burgerbewegingen moge blijken uit het feit dat de gewapende burgerwacht afgelopen week al een derde van de deelstaat in handen had.

 

Edelmoedig van de dames van FEMEN dat ze, als steuntje in de rug, voor de burgers van Michoc�n hun truitjes uittrekken, maar we mogen ons afvragen of dit protest ook maar iets oplevert. Ach, laten we het erop houden dat het in ieder geval prettige plaatjes oplevert. Ik wens jullie allen een warm vervolg van deze zondag toe

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *