De kater komt later

Morgen heeft ze een kater, maar dat zal haar er niet van weerhouden

weer te gaan drinken, weten we dankzij het onderzoek van de University

of Missouri.

 

Ja ja, we hebben er even op moeten wachten, maar vandaag (4 maart 2014) hebben we dan weer eens zo'n onderzoek te pakken dat de mensheid vooruit helpt en dat ons de ogen opent:

 

'Kater weerhoudt niet van opnieuw drinken' kopt nu.nl.

 

Kijk, dat zijn onderzoeksresultaten waar je mee thuis kan komen. Het is onderzocht door de Universiteit van Missouri en dan is het WAAR.

 

Er werd aan 386 proefpersonen (voornamelijk studenten) gevraagd om gedurende drie weken een dagboek bij te houden, waarin zij hun drankgewoontes moesten noteren en moesten aangeven of ze van plan waren die dag alcohol te gebruiken.

 

'Het voornemen om weer alcohol gebruiken, bleek los te staan van de eventuele aanwezigheid van een kater. Zelfs als de deelnemers ’s ochtends nog de gevolgen van hun kater voelden, zoals hoofdpijn en misselijkheid, leidde dat er niet toe dat ze zich voornamen om niet meer of minder te drinken.'

 

De conclusie van het onderzoek is: 'Katers weerhouden mensen niet van het opnieuw nuttigen van alcoholische drank, maar moedigen dat ook niet aan.' Tsja. Tot zover de wetenschap.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *