Woorden blijven gelukkig ongrijpbaar

Charlie
Ik hield een reuzenpen omhoog tijdens de demonstratie voor het vrije woord op de Grote Markt in Groningen

Vandaag (8 januari 2015) was er een demonstratie in diverse Nederlandse steden, om steun te betuigen aan het Franse volk in verband met de afschuwelijke aanslag in Parijs. Ook op de Grote Markt van Groningen was er een korte manifestatie (van 18.00 – 18.15 u.).

Ik weet wel, je kunt van alles tegen zo’n betoging inbrengen of die volslagen belachelijk maken, maar je moet toch wát doen.

Vandaar dat ik stipt om zes uur vanavond op de Grote Markt stond. Het voelde vreemd dat ik hier over precies een week wederom hoop te staan, maar dan voor een vrolijker evenement; dan zullen er namelijk allerlei gratis optredens van bekende bands zijn in het kader van Eurosonic Air.

Nu waren we aanwezig voor een trieste gebeurtenis. Ik had een grote pen meegenomen, die ik op bepaalde momenten in de lucht hield. Natuurlijk, het is een machteloos gebaar, maar ik wilde een statement maken, hoe nietig ook.

Woorden zijn ongrijpbaar en humorloze haatzaaiers zullen er nooit vat op krijgen. Het woord zal vrij de aarde over blijven vliegen. Religieuze fanatici zullen nooit het laatste woord krijgen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *