Vandaag vieren wij de geboorte van Frank de Grote

Frank Zappa

Vandaag (21 december 2019) is natuurlijk de kortste dag van het jaar (om precies te zijn op 22 december om 05.19 u. bereikt de zon haar loodrechte stand boven de Steenbokskeerkring). Daarna worden de dagen dus weer langer en kruipen we weer moeizaam uit het dal omhoog naar het licht.

Nou ja, dat is wat zwaar aangezet, maar het is wel prettig om te weten (ook al merk je er de eerste weken niks van) dat de donkerste dagen na vandaag achter ons liggen.

Maar goed, daar wilde ik het eigenlijk helemaal niet over hebben, beste mensen! Nee, ik wil vandaag even stilstaan bij de geboorte van misschien wel de grootste popmusicus ooit: Frank Zappa.

Op deze dag, 79 jaar geleden, werd deze fantastische componist, naar wie een spin en een planetoïde zijn vernoemd, geboren in Baltimore. Kort vóór zijn 54e verjaardag overleed Zappa aan prostaatkanker. In zijn korte leven liet hij een gigantisch muzikaal oeuvre na.

Om hem vandaag te eren, gaan we luisteren naar een van zijn vele prachtliederen, My guitar wants to kill your mama. Om het met een variant op Zappa’s woorden over jazz te zeggen: Frank Zappa is not dead, he just smells funny!

Goed, en hier is dan, van Weasels ripped my flesh, My guitar wants to kill your mama

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *