Vandaag 40 jaar geleden…

Vandaag (8 december 2020) precies veertig jaar geleden maakte Mark David Chapman op brute wijze een einde aan het leven van John Lennon. De ex-Beatle mocht maar veertig jaar oud worden.

8 december 1980, zo’n trieste datum heeft een hoog ‘Waar-was-jij-die-dag?’-gehalte. Ik weet nog dat ik die dag en de dag erna op school was. Het schokkende nieuws werd mij toen ‘in de wandelgangen’ meegedeeld door twee klasgenoten.

Henk D…, die wist dat ik Beatles-fan was, bracht mij het bericht – lachend. Zijn vriend Theo A… stond erbij te grijnzen. Ik was te aangedaan om meteen assertief te reageren, anders had ik hun toegebeten: ‘Iemand wordt op zijn veertigste doodgeschoten; is dat soms grappig? Stelletje eikels!’ Maar, zoals gezegd, ik was op dat ogenblik te zeer uit het lood geslagen om zo alert te reageren.

Lennons uitspraak uit zijn nummer Beautiful boy (dat hij schreef voor zijn zoon Sean) ‘Life is what happens to you, while you’re busy making other plans’ krijgt in het licht van de moord trouwens wel een wrange bijklank.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *