Stap op de Rode Loper! – editie Eindhoven

Het Bibliotheek Theater, een van de plaatsen in de bibliotheek van Eindhoven waar ik maandag 25 maart poëzieworkshops gaf. De poëziedocent verschijnt als een soort geest in het linkerraam.

Afgelopen maandag (25 maart 2024) mocht ik weer poëzieworkshops verzorgen voor Stap op de Rode Loper!, ditmaal in Eindhoven. Mijn eerste workshop begon om 10.30 u. Om daarvoor op tijd te kunnen zijn moest ik opstaan om… 4.45 u. (!). Nu ben ik het matineuze type, maar zo vroeg opstaan hoort voor mij meer bij bakkers en boeren. Maar goed, ik deed het graag, want optreden voor Stap op de Rode Loper! vind ik veel te leuk om over zo’n vroeg tijdstip van opstaan te gaan mekkeren; je bent tenslotte rondreizend artiest, nietwaar?

Eindhoven is nou niet de mooiste stad die ik ken (nee, dan de andere Stap op de Rode Loper!- locaties Utrecht, Amsterdam en Leeuwarden – om maar te zwijgen over Groningen…) en de locatie (De Bibliotheek) was ook minder sfeervol dan in Amsterdam (Scheepvaartmuseum) en Utrecht (Louis Hartlooper Complex), maar dat mocht de pret niet drukken.

Mijn eerste workshop vond plaats in het Bibliotheek Theater. Als opmerking had ik van mijn opdrachtgever meegekregen dat het een drukke klas was, waarin een aantal leerlingen zat met dyslexie en waar de concentratieboog kort was. Ga d’r maar aan staan. Maar – iets wat ik eigenlijk bij elke workshop doe – ik ging er onbevangen en enthousiast tegenaan. En wat bleek? Er kwamen een paar alleszins acceptabele gedichten uit. Wat dachten jullie bijvoorbeeld van (ik geef ze weer inclusief taal- en spellingsfouten):

Countrygirl is afscheidelijk van mensen dat maak haar
zo fanatiek. Ze is fanatiek op haar manier dat kan
mensen niet begrijpen. Zij is niet dapper en rust gevent

dat, zij is zeker waanzinnig mensen blijf maar praten
over countrygirl dat maak een deuk in haar leven

iemand houdt van respect
dat is fijn, de oerknal hoor je
verderop, de nature is beschadigt
€ 69,- ligt op de grond. poosje
later is er contact met
een alien
.

je mooien lichaam
en die mooi billen
maken mij blij
geven mij een vakantie
gevoel van binnen
jou puddingvorm maakt
mij hitsig ik zou
met jou geld verdienen
online camarageil
we gaan met jou naar
het songbastival
de chow eindigd met
een vuurwerkkna
l

Ik kon, als met een januskop, terugkijken op een wederom geslaagde Stap op de Rode Loper!-editie en tegelijk vooruitkijken naar de volgende reeks poëzieworkshops op 15 april in mijn eigen woonplaats.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *