Het is sluitingstijd. Helaas.

Interieur Marleen
Een mooi stilleven. Interieur van café Marleen. Kijk nog maar even goed.Binnenkort is het weg.
© Agnes Hadderingh

Ik wist het al eerder, maar vandaag (6 november 2014) ligt het nieuws op straat, dus dan kan ik er hier net zo goed aandacht aan besteden (uit discretie wilde ik het eerst voor me houden, totdat eigenaresse Marleen met het nieuws naar buiten zou komen): café Marleen, het thuishonk van de Dichtclub, gaat sluiten. Na bijna zestien jaar ziet Marleen zich gedwongen op 1 januari 2015 de deur van de Kleine Pelsterstraat 7 definitief op slot te doen.

Een ongunstig economisch getij speelde haar al jaren parten. Sinds kort komt daar de zorg bij van haar zieke partner. Hij is helaas ongeneeslijk ziek en Marleen zal zich de komende weken c.q. maanden geheel wijden aan zijn verzorging.

Naast een persoonlijk drama – café Marleen was toch zo’n beetje het levenswerk van Marleen en haar partner en de reden waarvoor ze het café moet opgeven is natuurlijk vreselijk – is de sluiting van café Marleen ook een gemis voor het culturele leven in de stad Groningen. Twaalf jaar lang vond er elke eerste woensdag van de maand de Dichtclub plaats. Ook de Songclub – en sinds kort de Prozaclub – vond hier al heel wat jaartjes onderdak.

De Dichtclub bezint zich momenteel op een doorstart op een andere locatie in de stad Groningen. Hoe en wat is nog niet helemaal duidelijk, maar er is al wel gebleken dat de meeste leden van de Dichtclub door willen gaan. Alleen, ja, het zal nooit meer worden zoals vroeger… (o nee, nu moet het autocorrectiemechanisme in werking treden: ‘Niet zeuren, opa; we gaan gewoon door. En dat wordt óók weer leuk.’ O ja, nu weet ik het weer. Dat wordt óók weer leuk.)

De allerlaatste Dichtclub-avond zal plaatsvinden op woensdag 3 december 2014. En het zou mooi zijn, wanneer de bezoekers nog één keer in grote getale zouden komen opdagen, om er een spetterende slotavond van te maken en voor een waardig afscheid van onze Parnassus aan de Kleine Pelsterstraat te zorgen. Om maar eens een oubo-uitdrukking van stal te trekken: komt allen!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *