Het Huis van de Poezie

Het huis van woorden dat de kinderen van de BSO samen met mij

hebben gebouwd

© Andr� Degen

 

Vandaag (8 mei 2014) gaf ik, net als 6 mei, de po�zieworkshop 'Bouw je eigen gedicht!' in mijn geliefde woonplaats G…. Deze workshop maakte deel uit van een aantal activiteiten dat wordt georganiseerd voor kinderen die in de mei-schoolvakantie moeten overblijven op de BSO (Buiten Schoolse Opvang).

 

De beroemde dichter Slauerhoff schreef al:

'Alleen in mijn gedichten kan ik wonen, Nooit vond ik ergens anders onderdak;'

 

Die woorden indachtig heb ik een workshop uitgedacht waarbij kinderen op A4´tjes allerlei woorden moeten schrijven die met ´huis´ en ´wonen´ te maken hadden. Deze blaadjes worden op kartonnen dozen geplakt. Vervolgens worden die dozen op elkaar gestapeld en met behulp van tape aan elkaar bevestigd, zodat er een ware woning van woorden ontstaat, een Huis van de Po�zie.

 

Ik gaf een korte uitleg en enkele instructies aan de kinderen (tussen de 5 en 10 jaar) en daarna gingen we los. En hoe! Het was grappig om te zien hoe ijverig de kinderen aan de gang gingen en hoe creatief ze daarbij waren.

 

De sfeer was goed en de samenwerking verliep zeer harmonieus. Ik weet het, dat klinkt wat klef, maar het was gewoon een vrolijke chaos, een gezellige keet. En ach, dat het po�tische aspect bij dit alles enigszins ondersneeuwde, wie maalt daarom?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *