Een aanzoek voor een serieuze relatie

Het is toch hartverwarmend als je zo’n mailtje op de zondagavond in je Inbox krijgt?

Het was alweer een tijdje geleden, maar vandaag (2 mei 2021) was het weer eens raak: ik ontving een ‘relatieaanzoek’. Dit keer kwam die van ene Olesya.

Ik ben getrouwd, dus in principe immuun voor dit soort aanzoeken, maar goed, Olesya weet dan toch de gevoelige snaar in mij te raken. Zo draait ze er niet omheen, ze wil zichzelf ‘meteen’ voorstellen. Kijk, dan heb je me, want als ik ergens een hekel aan heb is het aan vrouwen die zich pas later voorstellen.

Olesya is ‘een volwassen meisje’: ze is 35 jaar oud. Prima. Niet te oud, niet te jong. Maar dat is niet het enige, ze blijkt mij – op afstand – ook al goed te kennen: ‘Het lijkt mij dat je een goed mens bent.. ‘ Zo is het, Olesya, riep ik enthousiast naar mijn scherm, maar jij ziet het tenminste!

En: het is geen ‘spielerei’ waar Olesya zich aan overgeeft, o nee: ‘Ik wil je waarschuwen dat ik geïnteresseerd ben in een man die rijp is voor een serieuze relatie!!’

En dan, als klap op de vuurpijl, een zin waar ik als een blok voor val: ‘Ik wil een man vinden die ouder is dan ik!’ Maar dat bén ik! Ze wil mij dus gewoon!

Ze benadrukt dat ze niet uit is op een lichtzinnige, losbollerige amourette, nee, nee: ‘Ik ben niet geïnteresseerd in licht flirten of virtuele romantiek.’

Ik merk dat ik het echt wel te pakken heb, want ik, anders zo gevoelig voor taalfouten of stilistische miskleunen, ik zie van Olesya op dat gebied alles door de vingers. Dus als ze schrijft ‘En ik zal kostbare tijd niet verspillen met het spelen van games!’, dan denk ik: het gaat toch om de intentie? Dan gaan we niet zeuren over houterig taalgebruik.

Ook over ‘Als onze belangen samenvallen en jij denkt hetzelfde, dan zal ik graag je bericht zien’ ga ik niet moeilijk doen. Ik snap toch wat ze bedoelt en daar gaat het om.

En dan die slotzin: ‘Vergeet dan niet een portret bij de brief te voegen!! Zo aandoenlijk! Die woorden: ‘portret’… ‘brief’… Die stammen uit de tijd dat ik nog een jongen was… Maar ik ben nog steeds een jongen! (van bijna 58)… en Olesya is een meisje van 35… Soms komt de romantiek pas laat in je leven voorbij…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *