De heer Degen en zijn hart

Hé, André, woon jij ineens samen met iemand anders?

Ik geef al sinds jaar en dag aan de Hartstichting (en zal dat ook na deze ongelukkige mailactie blijven doen) en daarom kreeg ik onlangs deze kaart op de deurmat. Vandaag (7 maart 2022) wil ik er even aandacht aan besteden.

Het lijkt of de gezinssamenstelling bij mij is veranderd, maar daar is (natuurlijk) geen sprake van; nee, de geel gemarkeerde naamgeving is uit het toetsenbord gevloeid van een copywriter die wellicht dacht een geweldige vondst te hebben gedaan.

Mijn vrouw – die zich over het algemeen toch gematigder uitdrukt dan ik – noemde deze actie van de Hartstichting ‘walgelijk’. Zover wil ik niet gaan, maar het doet wel raar en zelfs luguber aan om zo’n cruciaal lichaamsdeel, dat zo diep in je binnenste zit en de motor is die alles binnen in je lichaam draaiende houdt ineens los van jou maar wel samen met jou genoemd te zien worden. Alsof mijn hart uit mijn lichaam is verwijderd.

Nee, Hartstichting, jullie hebben hier waarschijnlijk, ha ha, ‘hart’ over nagedacht, maar ik vind dit nogal smakeloos en een behoorlijke miskleun.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *