Alcohol, goed voor u!

alcohol

Mits met mate ingenomen, is alcohol niet verkeerd,

blijkt nu uit onderzoek. Hoera!

© Novini

Kijk, dat zijn nou onderzoeken waar we op zitten te wachten. Wat lezen we namelijk vandaag (16 augustus 2014) op nu.nl?

‘Alcohol goed voor de conditie’

‘Dat blijkt uit een onderzoek naar de drinkgewoontes en conditie van dertigduizend mensen tussen de 45 en 69 jaar oud door onderzoekers van University College London.’ Goed, en als een universiteit het onderzoekt, dan is het gewoon WAAR.

Zo na de vakantie zijn dat toch dingen die we maar al te graag horen. Ik val bovendien in de onderzoeksgroep, dus dat komt helemaal goed uit. Het bericht vervolgt met:

‘Mensen die zo’n vier keer per week een glas wijn, bier of sterke drank dronken, bleken soepeler te zijn en hadden daardoor minder problemen met alledaagse zaken als wandelen of zich aankleden.’

Ai, daar schuilt natuurlijk het addertje onder het gras. Vier keer per week een glas, tsja, daar draait de geoefende innemer zijn hand niet voor om. Hoewel… het bericht biedt hoop:

‘Het drinken van alcohol werd tot nu toe altijd geassocieerd met lichamelijke problemen op latere leeftijd”, zo zeggen de onderzoekers. “Maar we ontdekten dat niet-drinkers de meeste kans hebben op problemen met de conditie, zelfs meer dan zware drinkers.’

Aha. Om het met een variant op Carmiggelts bekende zin ‘De geheelonthouders hebben gelijk,alleen de drinkers weten waarom’ te zeggen: De drinkers hebben dus gelijk en de geheelonthouders weten niet waarom.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *