Vreemde vrieskoude vrijdag

Eerste schaatsers op natuurijs
Natuurschoon op natuurijs (klik om haar groter te krijgen)

Het is een rare dag vandaag (23 januari 2015): de wereld (en daarbij ook nog het supportershonk van Ajax) staat in brand, maar de fanatiekste ijsvreters binden hun schaatsen om en wagen zich alweer op een flinterdun laagje natuurijs. Dat gebeurt, onder andere, op een steenworp (een sneeuwbal) afstand van mijn ouderlijk huis, op de Grote Wielen bij Oudkerk (Friesland; ja, waar anders?).

Ik word wat heen en weer geslingerd tussen uiteenlopende emoties op deze kille, dichtgevroren vrijdag: enerzijds is het kommer en kwel, omdat mijn held Roger Federer in de derde ronde van de Australian Open verliest van de Italiaan Andreas Seppi, die een bescheiden 46e plaats inneemt op de wereldranglijst, mijn landgenoten en ik blijken er niks van te bakken tussen de lakens, maar anderzijds is er door een cricketbal geraakte meeuw die lijkt te zieltogen, maar vervolgens miraculeus opstaat uit de dood. Pure feel good!

En dan lees ik als klap op de vuurpijl ook nog eens dat het hoofdstation van mijn geliefde woonplaats ‘helemaal op de schop gaat’. Mijn eerste reactie was: laten ze nou eerst dat Forum maar eens fatsoenlijk afbouwen!

Ik zei al, het is een rare dag. En ik blijf ook nog met een klemmende vraag zitten: wie is die schone jongedame met die veel te strakke spijkerbroek op dat filmpje van de NOS? Met haar zou ik best eens een, ha ha, scheve schaats willen rijden!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *