Vive la France! Et vive le français!

poster-dag-van-de-franse-taal ‘Laten wij de Franstaligheid vieren!’ Ja zeg, laten we dat doen. En doen jullie dan allemaal mee? (klik op de foto voor een VERGROTING)

Valt er nog wat te lachen? O, zeker wel, als je de humor maar wilt zien. Uitgerekend op de dag (vandaag dus, 10 november 2016) dat ik mijn lesboeken Frans inlever, omdat ik – definitief – de handdoek in de ring heb gegooid als docent Frans voor middelbare scholieren, wordt op de school die ik nu de rug toekeer de dag van de Franse taal gevierd.
Toen ik vanmorgen de school binnenstapte om de Grandes lignes-boeken te retourneren, grijnsde mij, onder andere, bovenstaande poster tegemoet. ‘Laten wij de Franstaligheid vieren!’ Ja zeg, laten we dat doen! Maar dan moeten jullie wel allemaal meedoen, oké?

Kan het ironischer? Deze tiende november is een kille, grijze dag, maar dit ironische knipoogje van het lot geeft me toch een warm gevoel.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *