Ontwaken in verwondering

federer
Roger Federer staat op het punt een van zijn talloze briljante ballen te slaan.

Soms is het tijd voor wat feel good-nieuws. Door nieuwssites (en het Journaal voor de old skoolers, waartoe ikzelf ook behoor) worden dagelijks bakken ellende over ons uitgestort en die accepteren we gelaten. Maar kan iemand ons het kwalijk nemen dat wij in deze donkere tijden soms ook zoeken naar een zonnestraaltje? Niks menselijks is ons tenslotte vreemd en wij zijn ook maar zwakke wezens, dorstend naar wat positiviteit in een oceaan van negativiteit.

Daarom vandaag (26 september 2015) even ruim baan voor een heerlijk zwijmelverhaal. Neem nou dit bericht. Het staat in de Metro en dan is het WAAR.

Een 18-jarige jongeman, in het artikel aangeduid met de Jesús Aparicio, was in 2004 op weg naar Wimbledon om daar zijn idool Roger Federer te zien spelen. Maar hij kwam daar nooit aan, want hij kreeg een auto-ongeluk en raakte in coma, waar hij elf jaar niet uit kwam. Nu is de inmiddels 29-jarige uit zijn big sleep ontwaakt.

Terwijl hij geleidelijk went aan zijn radicaal andere toestand, blijft één ding hem bezighouden: de carrière van Roger Federer. Staat de man die hij elf jaar geleden zo graag Wimbledon had zien winnen nog steeds aan de top?

Volgens het verhaal droomde Jesús Apararicio tijdens zijn coma zelfs herhaaldelijk van zijn idool (dit verhaal is ’te mooi is om kapot te checken’, zoals Aaf Brandt Corstius het afgelopen week in haar rubriek Aaf leest sterren formuleerde, bovendien is het gewoon niet te checken; hoe kun je objectief vaststellen waarover een comapatiënt heeft gedroomd?) We laten even de gelukkige ontwaker zelf aan het woord(want testimonials doen het altijd goed in dit soort feel good-berichten):

“Het kwam als een flits voor de geest en ik vroeg wat er met Federer gebeurd was. Ik dacht eerst dat hij niet meer zou tennissen”, getuigt Jesús. “Toen ik hoorde dat hij op 34-jarige leeftijd nog steeds speelt en de nummer twee op de wereldranglijst is, dacht ik dat iemand een grapje met me uithaalde. Toen iemand me zei dat hij 17 Grand Slams gewonnen heeft, legde ik mijn handen op m’n gezicht uit verbazing. Ik wist dat hij goed was, maar had nooit kunnen denken dat hij zo veel zou winnen”, aldus Jesús.

Daar wordt een mens toch warm van? Ik weet niet of dit bericht Federer ter ore komt (ik denk van wel), maar het zou natuurlijk een geweldig idee zijn (en een uitstekende PR-stunt) om deze trouwe fan – niet trouw ’tot in de dood’, maar ’tot in de coma’- een geheel verzorgd Wimbledon-arrangement aan te bieden.

Hij creëert daarmee in één klap een win-win-winsituatie: Jesús Aparacio in de wolken, de wereld krijgt een warm gevoel en Roger Federers image krijgt nog eens een enorme boost (voor zover hij dat nog nodig had). En met een geschat vermogen van tussen de 200 en 300 miljoen dollar hoeft Federer niet echt op de kleintjes te letten…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *