Nog één keer dan: de bibs van Pippa

Pippa's bibsje
De bepaald welgevormde billen van Pippa met daarnaast de breedbeeldbibs van Kim Kardashian (waar is dat mens in godsnaam beroemd mee geworden?)

Vandaag ( 10 december 2014) is het De Dag van de Rechten van de Mens, maar, wees eerlijk, wie ligt daar nou wakker van? Die worden deze dag ook heus wel doorgeschonden. Niemand trekt zich er iets van aan, ook niet op de dag dat er speciale aandacht aan wordt geschonken.

Daarom wil ik jullie meenemen naar een bericht dat er écht toe doet: het feit dat Pippa, de zus van Kate Middleton, van mening is dat haar kont in het niet valt bij die van Kim Kardashian. Kijk, dat is nog eens nieuws waar we wat mee kunnen.

Op de dag dat Kate Middleton trouwde met Prins William, liep Pippa in een strakke, witte jurk de show te stelen en alle (mannen)blikken weg te kapen. Haar billen werden trending topic en gingen de wereld over. Dus om nou te zeggen dat haar kont niets voorstelt in vergelijking met die van Kim Kardashian…

In haar laatste column filosofeert ze: “Afgelopen jaar was het jaar van de billen van Kim Kardashian. Wat is het toch met die Amerikaanse billencultuur? Het is stof om over na te denken. Het lijkt wel een obsessie.” En, relativerend over haar eigen billenpartij: “Mijn achterwerk heeft een tijdje van de spotlights mogen genieten, maar mijn billen zijn niets in vergelijking met die van Kim.”

Tsja, als je dat soort diepzinnige beschouwingen leest, is het niet zo verwonderlijk dus dat Pippaatje ontslagen is als columniste van The Daily Telegraph.

Aan mij drong de gedachte zich op: zou ze dat nou écht menen? Na alle heisa en aandacht legt ze zo’n bescheidenheid aan de dag…

Als ik dan ook even filosofisch mag worden: ik moest bij Pippa’s bespiegelingen denken aan de wijze woorden van de scherpzinnige Franse denker François de la Rochefoucauld: ‘Le refus des louanges est un désir d’être loué deux fois.’ Het afwijzen van loftuitingen is een wens om twee keer geprezen te worden. La Rochefoucauld doorgrondde de vrouwtjes 350 jaar geleden al.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *