‘Meer wijnmeters’

Azulejo Klik op het bericht om het te kunnen lezen.

Onno Kleyn is culinair journalist en wijnkenner. Hij heeft in het Volkskrant-magazine een vaste rubriek waarin hij wijnen bespreekt die in zijn ogen (c.q. op zijn smaakpapillen) een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding hebben.

De afgelopen week was dat de Azulejo Vinho Regional Lisboa 2014. Deze Azulejo kreeg voor prijs/kwaliteit een volle negen van wijnmeester Kleyn. En volgens zijn informatie moest deze rode wijn dus verkrijgbaar zijn bij de Plus-supermarkt.

Eergisteren was ik daarom bij een Plus-vestiging bij mij in de buurt, maar die had hem toen niet in de schappen staan. Ik moest de dagen daarna maar eens bellen, aldus een vriendelijke vakkenvuller.

Dat deed ik vanmorgen (8 juli 2016), maar van een Plus-medewerker kreeg ik te horen dat hij de Portugees niet in schappen had staan, want hij had te weinig ‘metrage’. Ik moest zijn collega aan de Vechtstraat (in het zuiden van Groningen) maar eens bellen, want ‘die had meer wijnmeters’. Meer ‘wijnmeters’! Prachtig! Ik als dichter juich het gebruik van zo’n woord van harte toe.

Ik ben toen meteen op de fiets gesprongen, om naar de Vechtstraat te gaan, voor het inslaan van enkele flessen Azulejo Vinho Regional Lisboa 2014. Ik ben zogezegd ‘wijnmeters gaan maken’!

Azulejo-rijtje Is het geen mooi stilleventje? (klik op de foto voor een VERGROTING)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *