Kleur jezelf uit een burn-out!

Kleurplaat_speeltuin Oké, ouderen, pak je kleurpotloden en inkleuren maar!

Het fenomeen was mij eerlijk gezegd ontgaan, maar vandaag (10 maart 2016) lees ik dat samen kleuren bij volwassenen een heuse trend aan het worden is. Ja, jullie lezen het goed: volwassen mensen nemen de kleurpotloden ter hand en gaan samen kleurplaten inkleuren. Daar worden ze rustig van. Daardoor denken ze terug aan hun onbezorgde kindertijd, toen de wijzers van de klok nog geen knuppels waren die hen voortdreven. Daarmee voorkomen ze een burn-out.

Het staat in mijn lijfblad De Volkskrant en dan is het WAAR. Er is zelfs een heuse workshop ‘Kleur je kalm’. Mijn eerste reactie was: flikker toch op. Maar al snel kreeg mijn zachtmoedige ik de overhand: als mensen dat nou leuk vinden, láát ze toch. Ze doen er toch niemand kwaad mee?

In deze tijd van overprikkeling en de (zelfopgelegde) dwang om direct op allerlei stimuli (appjes, Facebook-bijdragen) te moeten reageren, is het blijkbaar een verademing om je te concentreren op een vakje dat je een bepaald kleurtje moet geven, waarbij je – let op – focust op de eenvoudige opdracht ‘binnen de lijntjes blijven’. Dat maakt je geest leeg, wat zeg ik: dat is ZEN.

Binnenkort weekendjes muizentrapjes vouwen voor veertigers, workshops ‘Verbind-de-puntjes-tekeningen’ voor vijftigplussers en prikplaten prikken voor bejaarden! Doet allen mee! Er is ranja en aan het eind van de middag krijgt iedereen een snoepzakje mee!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *