Hoppen niet langer toegestaan

Het ‘hopbord’ (alwéér een slechte woordspeling met hop! Sorry) dat vandaag (15 oktober) hing aan het hek rondom het bedrijventerrein van Decathlon, waar de hop gisterenmiddag nog gespot was en waar vogelaars dus niet langer welkom waren.

Gisteren (14 oktober 2020) schreef ik een weblogbijdrage over een vogel die in onze contreien maar zelden wordt gespot en dan zeker niet in een bedrijventerreinomgeving: de hop.

Hij was sinds een paar dagen in de stad Groningen gesignaleerd en als amateur-vogelaar was ik het aan mijn stand verplicht op mijn beurt op zoek te gaan naar de Upupa epops.

Na enig rondfietsen op het weinig inspirerende en niet echt idyllische Sontplein en directe omgeving, stuitte ik tenslotte op een parkeerterrein achter Decathlon waar enkele mensen op hun buik lagen, een fototoestel met een telelens als een kanon op iets voor hen gericht. Bingo!

De hop pikte onverstoorbaar, te midden van stukken plastic en kratten tussen de klinkers van het parkeerterrein, op zoek naar voedsel.

Hoewel ik de hop liever in zijn natuurlijke omgeving zie (open bossen tot grassteppen en woestijnachtige omgevingen), was het een genot deze schitterende vogel uitgebreid te kunnen bekijken.

Vandaag waren vogelaars niet langer welkom op het Decathlon-terrein, zoals het niet aardige maar wel creatieve ‘hopbord’ aan het hek van het bedrijfsterrein aangaf en waarvan een foto boven deze bijdrage staat.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *