Elke dag is het leven goed

Life is good everyday ‘Elke dag is het leven goed’. Mmm… (klik op de foto voor een VERGROTING)

Het zal eenieder overkomen die het huis van een naaste uitruimt (in de meeste gevallen zal dat de woning van de ouders zijn): dat je teksten tegenkomt die in het licht van het recente overlijden van vader of moeder een wat wrange bijklank krijgen.

Zo was ik de afgelopen week (3 tot 10 november) frequent in wat ooit mijn ouderlijk huis was; een warm nest dat in zeer korte tijd veranderd is in een leeg, hol en kil pand dat weldra in de verkoop gaat.

Bij het op- en uitruimen haalde ik iets van een krukje af (wat er al jaren precies zo had gestaan) en toen kwam ineens de tekst tevoorschijn die op de stof stond waarmee het krukje was bekleed: ‘Life is good everyday.’ Elke dag is het leven goed. Mwah…, dacht ik op dat moment.

In de brievenbus van mijn moeder vond ik eergisteren een nieuwsbrief van het ABP met de titel ‘Pensioen-update.’ ‘Ik kan ze wel even een pensioen-update geven,’ bromde ik toen in mijzelf. En bij dezelfde lichting post zat een reclamefolder van de Maag/Lever/Darmstichting met de volgende tekst:

We hebben u gemist!

Toen dacht ik: nou kan-ie wel weer. ‘We hebben u gemist.’ Dat kan kloppen, ja. Maar ach, we moeten de humor van de dingen maar blijven zien, nietwaar?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *