Een heldervoelend medium… Mmm…


Medium Elaine (of Eliane, daar is
ze zelf nog niet uit)

De Kerstdagen zijn weer voorbij, de gourmetdampen zijn opgetrokken, Mariah Carey’s trommelvliezengesel All I want for Christmas is you mag godzijdank weer voor een jaar de mottenballen in en dat betekent dat we zijn beland in het niemandsland tussen Kerst en Oudjaar. Saaie, grijze, non-descripte dagen.

Deze laatste dagen van het oude jaar zijn bij uitstek geschikt om te bespiegelen over het nieuwe jaar. En wie kan ons daarbij beter bij de hand nemen dan een medium dat beschikt over helderziende gaven en ons daarmee een blik in de toekomst gunt? Daarom was mijn aandacht meteen getrokken door een digitaal bericht vandaag (27 december 2018) in mijn Inbox.

Er was namelijk een mail van Medium Nederland door de mazen van mijn spamfilter geglipt: Onderwerpregel: ‘Ik heb een visioen over u gehad.’ Zo, dat hebben mensen niet dagelijks over mij, dus jullie begrijpen dat mijn nieuwsgierigheid gewekt was. Daarom ging ik eens kijken op de site van Mediummastro (die trouwens om onnaspeurbare redenen als e-mailadres nienke@qualitydeals.be heeft…).

Op de landingspagina stelt medium Elaine (of Eliane) zich voor: ‘Eliane, ervaren medium, behulpzaam, ik heb mijzelf gespecialiseerd in het voorspellen van de toekomst, dit door gebeurtenissen/ervaringen uit het verleden aan te halen en deze gebeurtenissen/ervaringen te gebruiken om de toekomst te voorspellen. Ik hoop je gauw te spreken! Eliane.’

Het kan aan mij liggen, maar ik vind het nooit een goed voorteken als iemand zijn eigen naam niet eens goed schrijft. Is het nou Eliane of Elaine? Ze is er blijkbaar zelf ook nog niet uit.

Elaine presenteert zich, onder andere, als ‘helderziend’ (altijd meegenomen voor een medium, laten we wel wezen) en ‘heldervoelend’. Mmm… dat laatste stemt nadenkend (en, eerlijk is eerlijk, ik kreeg er ook scabreuze gedachten bij); wat moet ik me daar precies bij voorstellen?

Even terug naar de mail die ik ongevraagd van Medium Nederland in mijn digitale postbus geschoven kreeg. Mijn leven, weet Elaine, ‘staat op dit moment voor een splitsing.’

Zo, zo. Nou kun je dat natuurlijk van ieder leven op elk gewenst moment zeggen. We staan allemaal wel eens voor een belangrijke beslissing of verandering, dus is er altijd wel sprake van een tweesprong waar je een kant moet kiezen. Dus, sorry Elaine, daar ben ik niet zo van onder de indruk.

‘Wat is voor u het juiste pad? Ik kan u daarbij helpen. Vandaag nog.’ Ja, dat zal wel, maar dan kan ik net zo goed een life coach in de arm nemen.

Voor de grap heb ik eens een aantal klantenervaringen gelezen. Over de toekomstvoorspellende kwaliteiten word je daarbij niet veel wijzer. Zo schrijft iemand: ‘Ik wou graag dat 2 mensen mijn verhaal aanhoorden en dan zit je bij deze 2 goed! Bedankt voor de hulp.’ Twee mensen die mijn verhaal aanhoren? Dan kan ik net zo goed naar mijn vrienden gaan! (ik heb er twee, dus dat komt goed uit)

‘Hoe jij met me praat kan geen ander. Je bent geweldig!’ vind ik ook geen aanbeveling voor een helderziende. Dus, het spijt me Elaine/Eliane, ook al heb je een visioen over mij gehad, ik ga de toekomst tegemoet zonder de inzichten van jouw voorspellende gaven. Als die trouwens een beetje goed ontwikkeld zijn, kun je wel nagaan hoe mijn reactie de volgende keer zal zijn op een ongevraagd bericht van jouw kant.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *