Alstublieft, geen gaatjes!

Als je lijdt aan trypofobie, moet je dit soort repen beslist niet eten!

Ik wist eerlijk gezegd niet dat het bestond, maar er schijnen mensen voor te komen die last hebben van ’trypopfobie’, volgens Wikipedia ‘vermeende angst voor objecten met kleine gaten, zoals bijenkorven, mierenhopen en… pannekoeken!

Deze – overigens officieel niet erkende fobie – komt vandaag (13 september 2019) in het nieuws dankzij een artikel in De Volkskrant over de lancering van een nieuwe iPhone: het design van de splinternieuwe iPhone 11 Pro roept negatieve reacties op bij mensen die geplaagd worden door trypofobie.

De drie cameraatjes achterop het apparaat triggeren hen. ‘De cameraopstelling van het laatste speeltje van Cook’, aldus het Volkskrantartikel ‘zorgt voor rillingen, kippenvel en walging’. ‘Had Apple hier nou echt geen rekening mee kunnen houden?’, vragen enkele trypofoben zich vertwijfeld af.

Tsja… moet je daar rekening mee houden? De kaasmaker zou dan geen gatenkaas meer moeten maken, Bros zou zijn luchtige chocoladerepen moeten aanpassen en een vergietproducent kan dan helemaal wel inpakken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *